فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 6 (بهار 1394)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 6 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله مروری
  • سید سیف الله بلادی موسوی، محمد فرامرزی، عباس علی زراعتی*، فرشته ممدوحی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    اختلال عملکرد پلاکت یکی از عوامل عمده خونریزی در مبتلایان به بیماری مرحله انتهایی کلیه (ESRD) می باشد. این پژوهش بعضی از مقالات چاپ شده درباره تظاهرات آزمایشگاهی و کلینیکی، پاتوژنز و درمان اختلال عملکرد پلاکتی در این گروه را خلاصه نموده است.

    مواد و روش ها

    برای جمع آوری اطلاعات، بررسی های زیادی در منابع متعدد همچون PubMed و Scopus با کلمات کلیدی شامل اختلال عملکرد پلاکت، خونریزی و ESRD انجام شد. مطالعه حاضر مقالات چاپ شده در زبان های انگلیسی و فارسی بصورت مقاله کامل را شامل می شود.

    یافته ها

    علل اختلال در عملکرد پلاکت در بیماران مرحله انتهایی کلیه چند عاملی بوده و شامل آنمی، تجمع توکسین های اورمی، اختلال عملکرد فاکتور ون ویلبرند، افزایش تولید پروستاسیکلین و نیتریک اکساید که مهار کننده های پلاکتی هستند می باشد. اگر چه در بیماران بدون خونریزی نیاز به درمان اختصاصی وجود ندارد، با این وجود اصلاح اختلال عملکرد پلاکت در بیمارانی که مبتلا به خونریزی فعال هستند و یا کاندید بیوپسی کلیه یا کبد می باشند، منطقی است. اقدامات درمانی شامل اصلاح آنمی، انجام دیالیز، تجویز دسموپرسین که باعث افزایش آزادسازی فاکتور 8 و مولتی مرهای فاکتور ون ویلبراند از سلول های اندوتلیال می شود، کرایوپرسیپتیت و استروژن کونژوگه می باشد.

    نتیجه گیری

    خونریزی شدید ممکن است در بیماران اورمیک به دنبال آسیب و پروسیجرهای تهاجمی و غیرتهاجمی اتفاق بیافتد و بنابراین باید در این گروه درمان مناسب انجام شود.

    کلیدواژگان: اختلال عملکرد پلاکت، بیماری مرحله انتهایی کلیه، خونریزی
  • مقاله های پژوهشی اصیل
  • فائزه کیهانیان، امین سعیدی نیا، طاهره مقدس صفحات 11-18
    زمینه و هدف
    فشار بالای داخل چشم در گذشته اغلب جزء معیارهای تعریف گلوکوم زاویه باز بوده است. در مطالعه حاضر به بررسی ارتباط فشار خون و برخی عوامل زمینه ای اپیدمیولوژیک با فشار داخل چشمی بالا در جمعیت بستری در بیمارستان امیرالمومنین در طول سال 1390 پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر 180 بیمار با فشار داخل چشمی بالا وارد مطالعه شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v.18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    زنان 55 درصد بیماران را تشکیل می دادند. میانگین سنی بیماران 88 / 11 ± 64 / 67 سال، میانگین فشار خون سیستولی 7/ 16 ± 180 و دیاستولی 8/ 18 ± 8/ 136 میلی متر جیوه بود. میانگین فشار داخل چشمی راست 35 / 3 ± 16 / 16 و فشار داخل چشمی چپ 76 / 3 ± 49 / 16 بود. رابطه متغیرهای جنس، سابقه فشار خون بالا، مصرف الکل، سابقه چربی خون بالا و سابقه بیماری قلبی با فشار داخل چشمی راست معنی دار شد (0/05 > P). ارتباط معنی داری بین تغییرات فشار خون سیستولی و فشار داخل چشمی (IOP) مشاهده شد (05 / P = 0)، درحالیکه این ارتباط در تغییرات فشار خون دیاستولی با IOP مشاهده نشد (0/05 < P).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که فشار خون سیستولی و فشار خون سیستمیک بطور موثر و مثبت می توانند با فشار داخل چشمی بالا مرتبط باشند. اما این تغییرات تحت تاثیر سن قرار ندارند. جهت دسترسی به اطلاعات بیشتر انجام مطالعه ای بلند مدت جهت ارزیابی شاخص های مطرح شده و پیشرفته تر از جمله تعیین تاثیر ضخامت عدسی بر افزایش فشار داخل چشمی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فشار خون بالا، فشار سیستولی و دیاستولی، فشار داخل چشمی
  • بهمن بهمنی، شیوا فرمانی شهرضا*، معصومه امین اسماعیلی، مائده نقیایی، علی قائدنیای جهرمی صفحات 19-27
    زمینه و هدف

    نشانگان افت روحیه، باعث ناتوانی فرد برای مقابله موثر با یک رویداد پرفشار می شود و به دنبال آن فقدان احساس تسلط بر امور و معنای زندگی می تواند در فرد احساس بی کفایتی ذهنی ایجاد کند که ممکن است مبتلایان به بیماری های بالقوه مهلک، آن را تجربه کنند. هدف پژوهش حاضر مقایسه نشانگان افت روحیه بیماران مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسان با جمعیت عادی بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه توصیفی- مقایسه ای حاضر، تعداد پنجاه بیمار (20 تا 50 سال) مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسان، تحت درمان در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) و مراکز بهداشتی درمانی تهران با روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب و با 50 نفر از جمعیت طبیعی که از لحاظ جنسیت، سن و سطح تحصیلات همتاسازی شده بودند مقایسه و پرسشنامه نشانگان افت روحیه کیسان (2004) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.20 برای محاسبه آزمون T مستقل پردازش شدند.

    یافته ها

    نتایج موید وجود تفاوت معنی دار (0001 / P < 0) بین میانگین نشانگان افت روحیه بیماران مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسان و جمعیت عادی بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالاتر بودن میانگین نشانگان افت روحیه در این دسته از بیماران، به نظر می رسد پرداختن به نیازهای وجودی آنها در پیشگیری از آزردگی های روانی شدیدتر حائز اهمیت باشد.

    کلیدواژگان: آزردگی های وجودی، نشانگان افت روحیه، HIV
  • حمیرا مالکی شهرکی، زیبا رئیسی دهکردی*، اکرم کرمی دهکردی، فرشته عبدی زاده صفحات 28-36
    زمینه و هدف

    نوجوانی مهم ترین دوره شکل گیری عادات و الگوهای غذایی است. از آنجا که مطالعات کمی در این زمینه وجود دارد، هدف پژوهش حاضر تعیین الگوها و عادات غذایی در نوجوانان دختر شهر کیار بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر 300 نوجوان دختر 11 تا 15 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از بسامد خوراک 24 ساعته انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 3/ 87 درصد دانش آموزان با صرف صبحانه و 7/ 12 درصد بدون صرف صبحانه به مدرسه می رفتند. علاوه بر آن 6/ 86 درصد از دانش آموزان از میان وعده صبح استفاده می نمودند. بر اساس الگوی غذایی بدست آمده، مصرف گروه های پروتئین، میوه و مغزها، کمتر از حد گزارش شده بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به الگوی مصرف غذایی بدست آمده، نیاز به طراحی برنامه های آموزشی مدون و گسترده جهت ارتقاء سطح آگاهی، نگرش و رفتار والدین و مربیان احساس می شود.

    کلیدواژگان: الگوی رفتار غذایی، دانش آموزان، مدارس، عادات غذایی
  • مریم فرخ زاد، علیرضا دهدشتی، فرهاد تاجیک صفحات 37-48
    زمینه و هدف
    روشنایی نامناسب به عنوان عامل فیزیکی زیان آور می تواند بر عملکرد کاری افراد شاغل اثر گذاشته و باعث بروز حوادث شغلی گردد. این مطالعه به منظور ارزیابی روشنایی و اثر احتمالی آن بر خستگی بینایی و حالت های روحی - روانی کارکنان بیمارستان ولایت شهرستان دامغان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر بصورت مقطعی و به مدت یک ماه در قسمت های مختلف بیمارستان اجرا گردید. ابتدا نوع و چیدمان منابع روشنایی در محیط شناسایی شد و سپس با بهره گیری از روش های ارائه شده توسط انجمن مهندسین روشنایی آمریکای شمالی (IESNA)، میزان شدت روشنایی اندازه گیری گردید. یافته ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و با روش آمار توصیفی و تحلیلی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    شدت روشنایی موضعی 24 / 88 درصد بخش ها در روز و همه بخش ها در شب و شدت روشنایی عمومی 3/ 83 درصد بخش ها در روز و همه بخش ها در شب، کمتر از مقدار استاندارد ارزشیابی گردید. نسبت یکنواختی توزیع در نور روز در 91 درصد بخش ها و در نور شب در 83 درصد بخش ها نامطلوب بود. سن با رضایت از نور محیط کار، خستگی بینایی و هیجانات ذهنی ارتباط معنی داری داشت (05 / P < 0). همچنین ارتباط معنی داری بین نوع نور با خستگی بینایی و شدت روشنایی با خستگی بینایی و حالا ت روحی - روانی یافت شد (05 / P < 0).
    نتیجه گیری
    روشنایی نامطلوب و استفاده بیش از حد نور مصنوعی در طول ساعات روز ممکن است باعث خستگی بینایی و بروز حالت های روانی گردد. بنابراین در طراحی روشنایی باید مقدار آن مطلوب، و نوع نور نزدیک به رنگ نور روز باشد.
    کلیدواژگان: روشنایی، بیمارستان، خستگی بینایی، حالات روانی
  • مهناز جعفرزاده کلیشمی، ربابه نوری، فاطمه رمضان زاده صفحات 49-56
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی نیمرخ مصرف مواد در زنان معتاد برای کمک به تنظیم برنامه ها در ارائه بهتر خدمات به این گروه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کیفی 65 زن معتاد از دو مرکز درمانی چیتگر و خانه خورشید در گروه های مختلف سنی، وضعیت تاهل و روش مصرف مواد و... طی مصاحبه فردی عمیق و پرسشنامه نیمه ساختاریافته مورد مصاحبه قرار گرفتند. جلسات و مصاحبه ها تا حصول کامل اطلاعات مورد نیاز ادامه یافت.
    یافته ها
    بیش از 68 درصد از زنان اظهار داشتند فردی از اعضای خانواده نیز مصرف کننده مواد است. اولین ماده مصرفی در بیش از 27 درصد شرکت کنندگان در مطالعه شیشه بوده و تقریبا 36 درصد از ایشان اولین انگیزه برای شروع مصرف مواد و اصلی ترین انگیزه کلی مصرف را فراموش کردن مشکلات مطرح کردند. بیش از نیمی از زنان مواد را به شیوه دود کردن مصرف می کردند و نزدیک به 85 درصد سابقه ترک مواد را داشتند.
    نتیجه گیری
    بطور کلی همچنان که برخی فاکتورها احتمال گسترش مشکلات سوءمصرف مواد در زنان را افزایش می دهند، وجود عواملی نیز در کاهش شانس وقوع این معضل موثر است. موضوعات برجسته در اعتیاد زنان شامل مسائل و نیازهای خاص درمان زنان (نقش خانواده و شریکان)، و اختلالات همراه چندگانه (همچون اختلالات خلقی، سوگ و اختلال استرس پس از سانحه) هستند که نیاز به توجه ویژه در طول دوره درمان دارند.
    کلیدواژگان: زنان، اعتیاد، نیمرخ مصرف مواد
  • حمیدرضا جمشیدی، هادی دانشمندی، عبدالله حقایق صفحات 57-65
    زمینه و هدف
    اختلالات اسکلتی- عضلانی از مهم ترین موضوعات سلامت شغلی در دنیای امروز است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارزیابی ریسک ابتلا، در کارگران شالیکاری شهرستان مرودشت انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی در سال 1392 روی 300 کارگر با حداقل یک سال سابقه کار انجام شد. برای تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی از پرسشنامه نوردیک و برای ارزیابی ریسک ابتلا به این اختلالات از روش QEC استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS v.19 و با استفاده از آزمون های من- ویتنی و کای اسکور انجام گرفت.
    یافته ها
    بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی به ترتیب 3/ 77 درصد در پاها، 3/ 73 درصد در کمر و 72 درصد در مچ دست تعیین گردید. نتایج نشان دادند که بین سن، وزن، قد، سابقه کار و وضعیت تاهل با شیوع این اختلالات رابطه معنی داری وجود دارد. در ارزیابی به روش، QEC مشخص گردید 65 درصد از کارگران در سطح اولویت اقدام اصلاحی بالا و بسیار بالا قرار دارند. آزمون آماری کای اسکور نشان داد که بین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی با سطح ریسک QEC در کارگران مورد مطالعه، اختلاف معنی داری وجود ندارد. اما نتایج این بخش نشان داد که با افزایش سطح ریسک، بر شیوع این اختلالات افزوده می شود.
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی بین کارگران مورد مطالعه بالاست. بر اساس نتایج بدست آمده، عمده ترین مشکلات ارگونومیک شامل وضعیت بدنی نامناسب، بلند کردن و حمل بارهای سنگین و خمش و پیچش کمر می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرسشنامه نوردیک، QEC، کارگران شالیکاری
  • جعفر یوسفی صفحات 66-74
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه تعیین نقش راهبردهای تنظیم هیجان و هیجانات مثبت و منفی در پیش بینی سلامت روانی دانشجویان علوم پزشکی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، 200 (100 پسر و 100 دختر) دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال تحصیلی 1392 - 1391 به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده و پرسشنامه راهبردهای تنظیم هیجانی، هیجانات مثبت و منفی و سلامت روانی را تکمیل نمودند. یافته ها بوسیله نرم افزار SPSS v.16 و روش های آماری همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین راهبردهای تنظیم هیجان و هیجانات مثبت و منفی با سلامت روانی، همبستگی معنی داری وجود داشت (0/01 > P) نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ارزیابی مجدد و هیجانات مثبت بصورت مثبت و معنی دار و فرونشانی و هیجانات منفی بصورت منفی و معنی دار قادر به پیش بینی سلامت روانی بین دانشجویان علوم پزشکی بودند (0/01 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی بیان می کند که راهبردهای تنظیم هیجانی و هیجانات مثبت و منفی، سازه های روانشناختی مهم در پیش بینی سلامت روانی دانشجویان علوم پزشکی هستند.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، هیجانات مثبت و منفی، تنظیم هیجانی
|
  • Seyed Seifollah Beladi Mousavi, Mohammad Faramarzi, Abas Ali Zeraati, Fereshteh Mamdouhi Pages 1-10

    Introduction and

    Aims

    Platelet dysfunction is a major determinant of bleeding among patients with end stage renal disease (ESRD). The present article has summarized some of published articles about clinical and laboratory manifestations, pathogenesis and treatment of platelet dysfunction among these patients.

    Materials And Methods

    Collecting current data, many studies have reviewed with key words of platelet dysfunction, bleeding and ESRD in a variety of sources such as PubMed, Scopus, and etc. Manuscripts published in English and Persian languages as full-text articles were included in our study.

    Results

    The causes of platelet impairment among patients with ESRD are multifactorial and include anemia, accumulation of uremic toxins, von willebrand factor dysfunction and increase synthesis of prosthacyclin and nitric oxide which are platelet inhibitor. Although specific therapy is not required in patients without bleeding, however correction of platelet dysfunction is desirable among patients with active bleeding or patients who candidate for kidney or liver biopsy. Treatment options include correction of anemia, dialysis, administration of desmopressin which increase release of VIII factor and von willebrand factor multimers from endothelial cells, cryoprecipitate and conjugated estrogens.

    Conclusion

    Excessive bleeding may occur among uremic patients in response to injury or invasive and noninvasive procedures and therefore appropriate treatment should be performed among these patients.

    Keywords: Platelet Dysfunction, End Stage Renal Disease, Bleeding
  • Faezeh Keihanian, Amin Saeidinia, Tahereh Moghadas Pages 11-18
    Introduction and
    Aims
    High ocular pressure is often related with open angle glaucoma. In this study we evaluated association of hypertension and some other underlying factors with high Intraocular pressure (IOP) in patients of Amir’almomenin hospital during 2011-2012.
    Materials And Methods
    This is a descriptive retrospective study. 180 Patients with high IOP hospitalized during 2011-2012 in Amir’almomenin hospital in Rasht were included. Collected data was analyzed by SPSS v.18.
    Results
    55% of patients were women. Mean age of them was 67.64 ± 11.88. Mean systolic and diastolic blood pressure were 180 ± 16.7 and 136.8 ± 18.8, respectively. Mean right and left IOP were 16.16 ± 3.35 and 16.49 ± 3.76, respectively. There was a significant relation between gender, history of hypertension, alcohol abuse, hyperlipidemia and cardiac disease with high IOP in right eye (P < 0.05) that had a straight relation with high IOP. Also there was a meaningful relation between changes of systolic blood pressure and IOP (P = 0.005) but there was no relation between changes of diastolic pressure and IOP (P > 0.05).
    Conclusion
    Present study showed that systolic blood pressure and hypertension can effectively and positively be related with high IOP. But these changes were not affected by age. For getting more data, it is recommended to perform a longitudinal study for evaluation of indicated factors of this study and more advanced indexes such as determination of thickness of cornea for better evaluation of relations with high IOP.
    Keywords: Hypertension, Systolic, Diastolic Pressure, Intra, Ocular Pressure
  • Bahman Bahmani, Shiva Farmani Shahreza, Masumeh Amin Esmaeili, Maedeh Naghiay, Ali Ghaedniay Jahromi Pages 19-27

    Introduction and

    Aims

    Demoralization syndrome is characterized by individual’s inability to cope with the stressful event and losing sense of mastery and meaning of life which could result in feelings of subjective incompetency and people can experience it after potentially fatal diseases. In this regard, demoralization syndrome in patient with human immunodeficiency virus (HIV) were compared to the general population.

    Materials And Methods

    In a descriptive-comparative study, 50 patients (aged 20 to 50 years) with HIV referring to infectious department of Imam Khomeini hospital, and the Tehran health centers with nonrandomized available choice, and with 50 people of general population (aged 20 to 50 years) in terms of gender, age and education level were matched for comparison and were selected to answer the Demoralization Scale (Kissane 2004). Data were processed by SPSS v.20 to calculate independent T test.

    Results

    Findings indicate significant deference (P < 0.0001) between demoralization syndrome of patients with human immunodeficiency virus (HIV) and general population.

    Conclusion

    Regarding to high level of demoralization syndrome in these patients, paying attention to their existential needs seems to be necessary in prevention of intensification of psychological problems.

    Keywords: Existential Distress, Demoralization Syndrome, HIV
  • Homeira Maleki Shahraki, Ziba Raisi Dehkordi, Akram Karami Dehkordi, Fereshteh Abdizadeh Pages 28-36

    Introduction and

    Aims

    Adolescence is the most important stage in life for establishing dietary pattern and habits. There is little evidence on adolescent dietary patterns and habits. The aim of this study was to determine food patterns among keiar girl adolescents.

    Materials And Methods

    In this study, a total of 300 girl adolescents aged 11-15, were assessed. Dietary intakes were evaluated by a questionnaire.

    Results

    The results showed that 87.3 percent of students used to go to school with breakfast and 12.7 percent go without. In addition, 86.6 percent of the students used to eat snack. Based on this food pattern, we found that consumption of food groups like proteins, fruits and nuts was insufficient.

    Conclusion

    Based on this food consumption pattern, we need to design extensive education programs for improving the parents and teacher’s knowledge, point of view and behavioral patterns.

    Keywords: Food Behavior Model, Students, Schools, Food Habits
  • Maryam Farokhzad, Alireza Dehdashti, Farhad Tajik Pages 37-48
    Introduction and
    Aims
    Insufficient lighting as a physical stressor in work environment may impact on work performance and cause work–related accidents. This study assessed the illumination and the probable effects on visual fatigue and mental states in Velaiat hospital’s personnel of Damghan.
    Materials And Methods
    A case study design performed in indoor hospital working areas. Layout and type of luminaires were examined and interior illuminations were measured as proposed by IESNA (Illuminating Engineering Society of North America). A questionnaire was used to collect data and descriptive and analytical statistical analyses were conducted.
    Results
    Interior lighting measurements showed unacceptable levels of local illumination in 82.3 percent of sections during day light hours and all sections during night hours. General levels of illumination were unacceptable for 83.3 percent of section in day light and all sections in night hours. Uniformity ratios were unacceptable during day and night hours for 91 percent and 83 percent of sections, respectively. There is a significant relation between age and perceived favorable light, visual fatigue and mental states (P < 0.05). We found significant relationships between the lighting type and illumination with visual fatigue and mental states (P < 0.05).
    Conclusion
    Insufficient illumination and excessive artificial light may lead to visual fatigue and mental strain. Lighting design should account for acceptable quantity and similarity to daylight.
    Keywords: Illumination, Hospital, Visual Fatigue, Mental States
  • Mahnaz Jafarzadeh Klishomi, Robabeh Noury, Fatemeh Ramezanzadeh Pages 49-56
    Introduction and
    Aims
    The aim of this study was to evaluate the profile of drug-addicted women to set up programs to provide better service for this group.
    Materials And Methods
    In this qualitative study 65 drug-addicted women referring to Cheetgar and Shosh centers in different age groups, marital status and… were interviewed individually and semi-conductor questionnaire was provided. Sessions and interviews continued until data saturation.
    Results
    More than 68 percent of women stated that one of their family member was addict. The first disposable drug in more than 27 percent of participants was Methamphetamine and in close to 36 percent, the first motivation for beginning of drug abuse and the main was to forget the problems. Half of women were consuming drugs in smoking style and nearly 85 percent of women had a drugs withdrawal.
    Conclusion
    In general as some factors elevate the probability of drug-abuse in women, some reduce the risk of occurrence. Since the head points in women addiction are women treatment requirements (family and partner role) and multifactorial disorders (distemper, sorrow and stressors of accidents) paying special attention in treatment course is necessary.
    Keywords: Women, Addiction, Profile of Drug Use
  • Hamid Reza Jamshidi, Hadi Daneshmandi *, Abdollah Haghayegh Pages 57-65
    Introduction and
    Aims
    Musculoskeletal disorders (MSDs) are one of the most important injuries of occupational health. This study was conducted with the objectives of determination of musculoskeletal disorders symptoms and ergonomics assessment of the risk of MSDs in paddy workers of Marvdasht city.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed among 300 male paddy workers with at least one year of job tenure. Nordic musculoskeletal disorders questionnaire (NMQ) and QEC method were used for determination of prevalence and risk assessment of MSDs respectively. Data were analyzed by SPSS v.19 using statistical tests including Mann-Whitney U and Chi-square.
    Results
    The results of this study showed that the feet (77.3 percent), lower back (73.3 percent) and wrist/hand (72 percent) had highest prevalence of symptoms of MSDs among workers. There was a significant association between the prevalence of these disorders and age, weight, height, job tenure and marital status. QEC technique showed that 65 percent of studied workers were in high and very high level of exposure to musculoskeletal risks. Chi- square statistical test revealed that between musculoskeletal symptoms and QEC risk level had no association. But, the results of this section showed that with increasing the QEC risk level, occurrence of musculoskeletal symptoms will be increased.
    Conclusion
    The prevalence of MSDs among studied workers is high. According to these results, awkward posture, lifting and carrying of heavy loads and flexion and twisting in lower back are the most common ergonomics problems in studied workers
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Nordic Questionnaire, QEC, Paddy Workers
  • Jafar Yosefi Pages 66-74
    Introduction and
    Aims
    The purpose of this research was to determine the role of emotional regulation strategy and positive and negative emotions in prediction of psychological well-being in students.
    Materials And Methods
    In this descriptive correlation study, 200 (100 men and 100 women) students of Ardabil University of Medical Science during 2012-2013 (1391-92.s.c.) were selected by multistage cluster sampling method and they filled the questionnaires of psychological well-being, emotional regulation strategy and positive and negative emotions. The collected data were analyzed by SPSS v.16 and statistical methods of correlation and multiple regression.
    Results
    There was a significant correlation between emotional regulation strategies and positive and negative emotions with psychological well-being (P < 0.01). The results of analysis of regression showed that reappraisal and positive emotions positively and significantly and suppression and negative emotions negatively and significantly can predict medical science student’s psychological well-being (P < 0.001, R2 = 0.31).
    Conclusion
    The findings indicated that emotional regulation strategies and positive and negative emotions are important psychological components in prediction of medical sciences student’s psychological well-being.
    Keywords: Psychological Well, being, Positive, Negative Emotions, Emotional Regulation